18-01-15

Cross Bornem en Schellebelle

Voor de eerste keer dit seizoen echt crossweer. Koude wind, regenachtig wat wil een echte crosser nog meer hebben. Het parcours in Bornem lag er gezien het weer van de laatste weken nog goed bij. Maar dat het zwaar ging worden wisten we op voorhand wel.

We beginnen met de meisjes. Bij de benjamins maar twee deelnemers Amber bij de eerstejaars en Amélie bij de tweede, aan de startlijn. Beide gaven het beste van zichzelf. De trainers hopen wel wat meer benjamins meisjes te zien op de volgende wedstrijden...

De pupillen waren zoals altijd talrijker aanwezig. Jinthe heeft na Hamme de smaak te pakken en nam haar tweede poduimplaats beet: zilver! Ook Sita en Lena liepen nog een mooi top-tienplaats bijeen. Verder hadden we ook nog Heike (11°), Amélie en Hanne die het beste van zichzelf gaven. Bij de tweedejaars liep Arwen weer naar een verdienstelijke 7de plaats. Hier hadden we ook Lore, Emma, Amélie, Louise en Marie. Ik hoop dat Emma, Louise en Marie nu echt de smaak te pakken hebben.

De miniemen dan. Janna die dit jaar een goede vooruitgang heeft geboekt, was iets voorzichtiger gestart dan in Hamme en haalde in een sterk deelnemersveld een mooie zesde plaats. Ook Eline deed weer wat ze moest doen, maar kijkt volgens mij uit naar de kortere nummers. Toch straf dat ze het elke keer wil doen. Bij de tweedejaars liep Mila waarschijnlijk haar beste wedstrijd tot nu toe. Haar vijfde plaats was dan ook een logische beloning. Nora die elke wedstrijd beter en beter wordt en Amber die een heel goede eindsprint in huis had maakten het geheel volledig.

Bij de jongste benjamin jongens was het een Hams feestje. Lex die in Opwijk al bewees dat hij de zwaardere omlopen verkiest boven de snellere liep een dijk van een wedstrijd en liep dan ook als 1° over de meet. Mathijs wou niet onderdoen voor Lex en kwam enkele seconden laten als 2° aan. Maar het was nog niet gedaan want Thibault deed er nog een 5° plaats bovenop. Bij de tweedejaars liep Thomas zijn zoveelste top tien plaats van het seizoen bijeen. Ook Robin en Stijn hielden de Hamse eer hoog.

Pupil Seppe heeft veel geleerd uit de vorige wedstrijden, wat beloond werd met een meer dan verdiende 2° plaats. Tibo haalde met een 11° plaats net niet de top 10 maar dat komt nog wel. Ook Bram gaf zoals altijd het beste van zichzelf. Bij de ouderen liep Florian een wat wispelturige wedstrijd maar toch sterk genoeg om een schitterende 2° plaats te bemachtigen. Wout liep weer de ziel uit zijn lijf en kwam als 6° over de meet. Verder hadden we hier nog Jarne, Louis, Ruben en debutant Simon.

Bij de miniemen jongens maar 1 deelnemer, Runar die een wat mindere wedstrijd liep maar dat kan altijd gebeuren.

Je leest het ook in Bornem was de Hamse jeugd weer talrijk aanwezig en zeker in beeld geweest, de trainers gingen weer met een zeer goed gevoel naar huis.

Schellebelle:

Een paar van onze atleten deden die zelfde dag mee aan de veldloop in Schellebelle.

Bij de benjamins werd Laura 14°. Bij de tweedejaars pupillen haalden we twee podiumplaatsen. Laura Maes werd derde en Berre mocht voor de vierde keer dit seizoen op het hoogste schavotje gaan staan. Aagje werd bij de eerstejaars miniemen 7°.

31 januari het Povinciaal Kampionschap in Deinze, we hopen hier weer een grote Hamse delegatie te kunnen verwelkomen.  Uitslag

Je kan ons trouwens ook vinden op Facebook

20:47 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.