28-01-18

Veldloop Hamme

Vandaag was het zover, onze eigen Hamse veldloop waar velen reeds naar uitkeken. De weergoden waren ons goed gezind, de zon kwam zowaar geregeld eens tevoorschijn. Er stond wel wat wind later op de middag, maar het kan slechter. Wat je natuurlijk niet in de hand hebt is de opkomst en we moeten zeggen dat onze cross dit jaar echt niet slechter kon vallen. Tussen de grote veldloop in Bornem en het PK van volgende week ging onze cross een beetje verloren. Niemand was op voorhand blij met deze datum, maar door een probleem met de zaal en het feit dat we door het lot net naast de organisatie van het PK grepen konden we maar het beste hopen. Wel sneu voor alle mensen die zich hier met hart en ziel voor inzetten, maar we gaan het niet aan ons hart laten komen. Er waren veel Hamse atleten aanwezig en met uitblinkers op en naast de verschillende podia kunnen we zien dat onze toekomst verzekerd is. Het nieuwe parcours werd ook gesmaakt met de spectaculaire brug als middelpunt. Sommigen dachten niet door de passage onder de brug te raken, maar dat viel allemaal goed mee. Sommigen misten de berg, maar verandering is steeds een beetje afscheid nemen. Laat het ons vooral over de resultaten van onze atleten hebben, want alles  wat de club doet draait uiteindelijk rond hen.
Met 80 waren ze en ze gaven stuk voor stuk het beste van zichzelf.
Er waren enkele kangoeroes en onder begeleiding van Sietse en Sander liepen ze mooi hun rondje. Proficiat aan Axel, Wolf, Tristan, Tuur , Mats, Xander en Lauren en de 2 kleine broertjes die zelfs nog niet zijn aangesloten.
Bij de benjamins dames eerstejaars waren er 29 deelnemers. Met een eerste plaats van Marie was het al direct bingo. Verder waren er Jorinde(16), Yinthe(19), Louise(20), Marthe (25) en Hanne (28).
Dan 16 meisjes bij de benjamins tweedejaars. Indra behaalde weer knap zilver en Hanne werd net vierde. We zagen ook Iantha(6) en Ella(15)
De benjamins heren geboren in 2010 startten met 22. Xander werd 9de, Leon(21) en Calvin(22). De mannekes uit 2009 waren met 27. Dries werd hier mooi 6de en Birgen liep zich dapper naar de 27ste plek.
We komen bij de jongste pupillen (20)  : Nelle(12), Sylke(15), Bente (17), Phebe (19) en Janne (20) en de oudste pupillen(18) met een  5 de plek voor Lio, Alesia werd na een snelle start 7de en Layla(8).
Grote reeksen bij de pupillen jongens en wij  hebben hier een zeer sterke lichting. Bij de 32 eerstejaars een mooie derde plek voor Merijn. Boaz werd 8ste, Mathis (11), Emiel (19), Marnick (24), Hannes(29) en Krister (31). Bij de tweedejaars waren er 27 lopers en het waren weer Lennert en Thibault die respectievelijk goud en zilver konden behalen. Victor werd 8ste, Lex(10), Ruben(12), Michiel (14), Stan(16) en Quiten(27).
Geen eerstejaars miniemen Dames voor Hamme, maar bij de tweedjaars werd Jinthe verdiend eerste. Rowan werd maar mooi 6de ook al is de cross niet echt haar specialiteit en ook mooi van Amelie 7de.
Bij de miniemen heren eerstejaars werd Niels knap 5de van de 18, Inias (13) en Simon(15). Joran werd 14de van de 17 tweedejaars. We misten hier toch wat Hamse miniemen lijkt mij, oa Seppe die zich kwetste bij het zwemmen…

Proficiat allemaal! Vele mooie foto's met dank aan Niels Laceur!

22:53 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.