28-01-18

Veldloop Hamme

Vandaag was het zover, onze eigen Hamse veldloop waar velen reeds naar uitkeken. De weergoden waren ons goed gezind, de zon kwam zowaar geregeld eens tevoorschijn. Er stond wel wat wind later op de middag, maar het kan slechter. Wat je natuurlijk niet in de hand hebt is de opkomst en we moeten zeggen dat onze cross dit jaar echt niet slechter kon vallen. Tussen de grote veldloop in Bornem en het PK van volgende week ging onze cross een beetje verloren. Niemand was op voorhand blij met deze datum, maar door een probleem met de zaal en het feit dat we door het lot net naast de organisatie van het PK grepen konden we maar het beste hopen. Wel sneu voor alle mensen die zich hier met hart en ziel voor inzetten, maar we gaan het niet aan ons hart laten komen. Er waren veel Hamse atleten aanwezig en met uitblinkers op en naast de verschillende podia kunnen we zien dat onze toekomst verzekerd is. Het nieuwe parcours werd ook gesmaakt met de spectaculaire brug als middelpunt. Sommigen dachten niet door de passage onder de brug te raken, maar dat viel allemaal goed mee. Sommigen misten de berg, maar verandering is steeds een beetje afscheid nemen. Laat het ons vooral over de resultaten van onze atleten hebben, want alles  wat de club doet draait uiteindelijk rond hen.
Met 80 waren ze en ze gaven stuk voor stuk het beste van zichzelf.
Er waren enkele kangoeroes en onder begeleiding van Sietse en Sander liepen ze mooi hun rondje. Proficiat aan Axel, Wolf, Tristan, Tuur , Mats, Xander en Lauren en de 2 kleine broertjes die zelfs nog niet zijn aangesloten.
Bij de benjamins dames eerstejaars waren er 29 deelnemers. Met een eerste plaats van Marie was het al direct bingo. Verder waren er Jorinde(16), Yinthe(19), Louise(20), Marthe (25) en Hanne (28).
Dan 16 meisjes bij de benjamins tweedejaars. Indra behaalde weer knap zilver en Hanne werd net vierde. We zagen ook Iantha(6) en Ella(15)
De benjamins heren geboren in 2010 startten met 22. Xander werd 9de, Leon(21) en Calvin(22). De mannekes uit 2009 waren met 27. Dries werd hier mooi 6de en Birgen liep zich dapper naar de 27ste plek.
We komen bij de jongste pupillen (20)  : Nelle(12), Sylke(15), Bente (17), Phebe (19) en Janne (20) en de oudste pupillen(18) met een  5 de plek voor Lio, Alesia werd na een snelle start 7de en Layla(8).
Grote reeksen bij de pupillen jongens en wij  hebben hier een zeer sterke lichting. Bij de 32 eerstejaars een mooie derde plek voor Merijn. Boaz werd 8ste, Mathis (11), Emiel (19), Marnick (24), Hannes(29) en Krister (31). Bij de tweedejaars waren er 27 lopers en het waren weer Lennert en Thibault die respectievelijk goud en zilver konden behalen. Victor werd 8ste, Lex(10), Ruben(12), Michiel (14), Stan(16) en Quiten(27).
Geen eerstejaars miniemen Dames voor Hamme, maar bij de tweedjaars werd Jinthe verdiend eerste. Rowan werd maar mooi 6de ook al is de cross niet echt haar specialiteit en ook mooi van Amelie 7de.
Bij de miniemen heren eerstejaars werd Niels knap 5de van de 18, Inias (13) en Simon(15). Joran werd 14de van de 17 tweedejaars. We misten hier toch wat Hamse miniemen lijkt mij, oa Seppe die zich kwetste bij het zwemmen…

Proficiat allemaal! Vele mooie foto's met dank aan Niels Laceur!

22:53 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-01-18

Veldloop Bornem

23 atleten trokken naar de veldloop in Bornem. Het is een drukbezochte veldloop en met een vernieuwd superzwaar parcours werd het een echte ‘cross’. Met het superslechte weer van de voorbije maanden liggen alle parcours er natuurlijk zwaar bij.
de meisjes :
Bij de jongste benjamins werd Marie mooi eerste van de 44 deelnemers, verder waren er Lies(20), Yinthe(33) en Layia(44).

Indra mocht weer op het podium met brons en Linde werd mooi 5de bij de tweedejaars benjamins (36 deelnemers).
Bij de jongste pupillen werd Margaux 20ste en we zagen Alesia(26) en Layla(32) bij de tweedejaars.
Jinthe werd mooi 8ste bij de oudste miniemen.

Jongens :
We zagen Xander(27) en Calvin (44) bij de jongste benjamins.

Ook nog Dries (28) en Birgen (51) bij de tweedejaars benjamins.
Merijn werd mooi 10de van de 44 bij de eerstejaars pupillen.
Bij de oudere pupillen mochten Thibault (2de) en Lennert (3de) nog maar eens op het podium blinken

22:54 Gepost door jeugd achamme | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-01-18

Indoor V.S.

Doordat onze cross dit jaar later valt dan vorige jaren, konden we vandaag ook gerust de indoor in Gent,  georganiseerd door V.S., op onze wedstrijdkalender plaatsen.
Voor de verandering begin ik eens met de miniemen. Kasper verbeterde eindelijk zijn P.R. waar hij al zo lang op aasde naar een mooie 8.78. Inias en Niels stootten voor het eerst op een indoor met de zwaardere kogel. Samen met Jens erbij liepen deze 4 jongens naar een 13° plaats op de 4 x 200 in 2.08.00
Onze miniemen meisjes Hanne, Lena en Amelie verbeterden allen hun verspring- en sprint P.R.  Sita dook hierbij zelfs voor het eerst onder de 9 sec. In hun aflossing liepen ze naar een knappe 8ste plaats in 2.03.06. En er zit meer in want Hanne moest al haar goede reflexen bovenhalen om uit te wijken voor een meisje die haar stok had laten vallen en Amelie en Lena werden gehinderd bij hun stokwissel. Ze spraken al meteen samen af om een nieuwe poging te wagen op 18 februari!
Bij de pupillen meisjes was jammer genoeg alleen Margaux en Bente van de partij. Deze laatste ging vandaag voor het eerst onder de 10sec. op haar sprint.  Voor de aflossing konden ze gelukkig een ploegje vormen met 2 meisjes van V.S. zodat ze toch weer een extra oefenmoment hadden voor deze discipline.
Bij de jongens vandaag maar liefst 9 pupillen. Michiel was supercontent met zijn reeksoverwinning in een mooie 9.71. Lex verbeterde opnieuw zijn P.R. op kogel en mocht daarmee het ZILVER in ontvangst nemen! Thibault verbeterde zijn sprint, Staf bleef net 1 honderdste boven zijn P.R. en Mathijs liep een mooie eerst indoor sprint als pupil. Deze 4 jongens liepen samen naar een knappe 2.08.43 op hun 4 x 200 wedstrijd. Emiel, Casper, Merijn en Ruben wilden vandaag ook wel eens deze discipline proberen en deden dit in 2.24.34, zeker niet slecht voor de eerste keer! Proficiat jongens en meisjes!  Uitslag

23:36 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |