22-04-18

Beker van Vlaanderen meisjes en jongens

We hadden lang niet zo'n goede vooruitzichten voor de Beker van Vlaanderen voor meisjes aangezien we oorspronkelijk maar 4 pupillen zouden hebben door blessure van Bente en afzegging van Layla. Maar gelukkig kwam Rhune onze pupillenploeg nog versterken en raakte Bente net op tijd terug hersteld zodat ze toch nog met waren en alle disciplines konden invullen. 

En of ze er voor gingen!

Margaux verbaasde niet alleen zichzelf maar ook mij met haar sprong over 1,15m. zonder al te veel hiervoor getraind te hebben.  Bente was de reddende engel bij de horden. Ze raakte wel enkele horden maar bleef gelukkig vlotjes doorlopen en sleepte zo in een tijd van 13.29 nog mooi 7 punten uit de brand! Alesia haalde de meeste punten binnen op de 1000m. en dat onder een brandende zon! Rhune ten slotte ging maar al te graag in op mijn vraag om kogel te doen. Zoals iedereen wellicht al weet het lievelingsnummer van de 3 zusjes Van Haute.
Ten slotte moet ik zeker nog vermelden dat hun aflossing nog prima verliep in 41.22, wetende dat ze pas op de dag van de beker zelf tussendoor eens hun wissels konden inoefenen.  Ze verzamelden zo samen 37 punten op alle proeven.

Onze miniemen hadden iets meer luxe vandaag want ze waren met 6. Van onze 4 sprintsters zorgde Amelie voor de meeste punten op zowel de 80m in 11.61 als de 150m in 21.53! Sita was onze enige 300m loopsters en ze deed dit in een mooie tijd van 47.41 en een perfecte wedstrijdindeling waardoor ze in de laatste meters nog enkele plaatsen won! Zoals verwacht was de beste Hamse op de horden in een P.R. van 10.27 hoewel Lena al volgde op 40 honderdsten en dus ook zeer goed bezig is! Ik mag wel zeggen dat het springtalent van Jinthe mij het meest verraste bij de miniemen. Zij zorgde zowel bij hoog met 1,30m als bij ver met 3,89m voor de punten. Rowan en Hanne ten slotte namen het kogelstoten en het speerwerpen voor hun rekening met mooie P.R.'s voor beiden op dit laatste nummer.
20180421_173858.jpgOok op deze aflossing kan ik alleen maar heel trots zijn met 3 supervlotte wissels en een mooie tijd van 44.84. Met het nieuwe reglement op de aflossingzone zie ik hier, mits regelmatig oefenen, zelfs kans op een clubrecord voor deze 4 dames.

Onze miniemen behaalden samen 80 punten, samen met de 37 van de pupillen dus een mooie eindscore van 117 punten een welverdiende 7de plaats. Bovendien was het verschil met de 6de plaats  maar 6 punten!

Dikke proficiat dames! Uitslag.

Meer leuke foto's dankzij Guy en Rowan op onze FB pagina!

 

 Zondag waren onze jongens dan aan de beurt. Hier hadden we met 11 pupillen en 7 miniemen heel wat meer keuze om alle disciplines in te vullen.

Bij de pupillen bewees Lex nog maar eens dat hij een goede meerkamper kan worden. Hij zorgde zowel voor de sprint, het kogelstoten en het verspringen voor de beste Hamse score. Onze kleine Staf had ook heel goed gekozen want hij bracht onze club de meeste punten op voor het hoogspringen en het hockeybalwerpen met een worp van 26,81m.
En we waren maar wat blij dat Casper na enkele initiaties de hordenwedstrijd al helemaal zag zitten. Hij liep deze in een mooie 13.77
Onze Lennert scoorde dan weer best op de 1000m die hij in 3.19.19 liep. Thibault zat hem wel op minder dan een seconde op de hielen en hij verbeterde ook zijn sprint.
Voor diverse overige atleten zoals Michiel, Ruben en Kasper waren er 1 of meer mooie P.R.'s.
Voor 2 jongens was het hun eerste zomerwedstrijd. Marnick liet een 2,70m optekenen bij het verspringen en Merijn liep zijn eerste 1000m in een puike 3.45.01
Mathijs was gekomen voor de 60m. en zijn bijdrage aan de 4 x 60m. ploeg. Samen met Lex, Lennert en Thibault liepen ze deze in een knappe 36.55.  Ook onze 2de ploeg met Michiel, Merijn, Kasper en Casper deed het verre van slecht in een tijd van 38.48.

P1150540.JPGBij de miniemen was ik blij verrast met de resultaten van Jens. 12.47 op de sprint en 49.90 op de 300m! Dax bezorgde onze punten op zijn eerste hordenwedstrijd en 150m. als miniem en scoorde best op het hoog met 1,30m. Zoals verwacht sprong onze Inias het verst, net geen 4m.! We mogen wel stellen dat de 1000m. en het speerwerpen de lievelingsdisciplines van Seppe zijn met op beide nummers een ferm P.R. Ook Joran is liefhebber van het speerwerpen en hij nam ook nog deel aan de 300m. Niels verbeterde ook zijn 1000m. naar 3.21.51 en gooide de speer voor het eerst 16,91m. ver. Bovendien bezorgde hij de club 8 punten met het kogelstoten hoewel hij nog eerstejaars miniem is!
Pechvogel van vandaag was Thomas. Hij ging vlotjes over 1,20m maar bij de volgende hoogte raakte hij de lat met de knie, waar hij al mee sukkelde. De overige disciplines liet hij dan maar wijselijk vallen. Eerst naar de dokter!
Uitslag!  Ze behaalden 1 puntje meer als onze meisjes dus 118 punten en werden zo 6de. Proficiat jongens en ...

leuk te weten dat onze jongens en meisjes even sterk staan laughing

23:44 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.