11-03-18

Indoor RCG en HAKI

Vandaag waren er 8 Hamse atleten die toch de indoor verkozen boven het carnavalgebeuren :)

Voor Dax werd het zijn eerste indoor van dit winterseizoen en hij zette mooie prestaties neer op maar liefst 5 disciplines. Kasper verbeterde zijn 60m. naar 8.72.
Sita was blij dat ze deze laatste indoor nog kon meepakken na herstel van een skiblessure en verbeterde al meteen haar Horden naar 10.36. Lena deed dit in 10.65 en verbeterde ook haar 60m. vlak naar 8.95!

Bente kwam ook in actie op de sprint en het hoogspringen waarbij ze haar rug bezeerde. Hopelijk valt het nog mee! De 2 vrienden Ruben en Michiel waren ook van de partij. Deze laatste stelde zijn P.R. op de 60m. weer scherper naar 9.58. Beiden sprongen dit keer ook verder. Thibault ten slotte kwam speciaal om een aanval te doen op het C.R. op de 1000m. maar jammer genoeg lukte het niet ondanks de mooie tijd toch van 3.20.58!     Uitslag

Lex trok naar Hoboken waar hij zowel voor zijn sprint als zijn kogelstoten dicht bij zijn P.R. kwam.

Dikke proficiat allemaal! Ook voor deze 9 start nu een korte wedstrijdloze periode :) In april vliegen we er opnieuw in maar dan op de piste buiten met hopelijk veel mooi weer wink De zomerkalender is reeds te vinden op deze blog (rechterkolom)!

23:10 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-02-18

Indoor KAAG en veldloop Lebbeke

Jammer genoeg viel de indoor van vandaag samen met de veldloop van Lebbeke. Bovendien einde krokusvakantie en bijgevolg een kleine Hamse opkomst op de indoor van KAAG.
Maar zij die er waren hadden allemaal een reden tot juichen want de sprint of kampnummers werden talrijk verscherpt.

Zo verscherpte Hanne haar record bij het kogelstoten en Rowan zowel haar sprint als haar kogelstoten.

Onze pupillen waren vandaag het talrijkst. We hadden dan ook zowel bij de meisjes als bij de jongens een volledig ploegje. Ruben was vandaag reserve en kon dus vooral focussen op zijn sprint en Kogelstoten die hij beide verbeterde.

De aflossing dan. Aanvankelijk dachten de pupillen dat ze maar met 3 waren maar gelukkig was ook Rhune naar Gent afgezet en zij werd prompt als 4de loopster opgeëist wink Zowel voor haar als voor Alesia was het een eerste aflossing maar ze hebben dat prima gedaan. Samen met Bente en Margaux liepen ze naar een mooie tijd van 2.19.00

Onze jongensploeg met Lex, Michiel, Staf en Mathijs liepen een mooie aflossing met perfecte wissels in een mooie tijd van 2.09. 73

Uitslag

Veldloop Lebbeke:
Onder een stralende zon ging vandaag de Veldloop in Lebbeke door. We telden 34 Hamse deelnemers en dat is een mooi aantal. Vooral onze allerkleinsten vinden hun plezier in de veldlopen.

Vandaag waren er 2 kangoeroes : vaste klant Mats en zijn kompaan Xander.

Er waren deze keer geen aparte wedstrijden per jaar en daardoor waren de reeksen goed gevuld.

Bij de benjamins dames was Indra de snelste van de reeks en dus goud voor haar. Linde wordt steeds beter en zij werd knap derde. Verder ook Lies, Layia, Jorinde, Louise en Marte.
Bij de jongens benjamins liepen Dries en Calvin.

Bij de pupillen meisjes werd Lio knap 4de en verderop zagen we Sylke.
Bij de jongens nog een Roomske met goud : Lennert. Veel talent daar in de familie. In dezelfde reeks liepen Merijn en Kasper.  

Miniem Jinthe was het enige meisje, maar bij de miniemen jongens waren ze met 5 : Seppe die terug is na een blessure, Niels, Joran, Thomas en Simon sluit het rijtje af.

Proficiat allemaal! Uitslag

 

 

22:48 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-02-18

PK Veldloop Lokeren

Vandaag was het de eerste hoogmis van het veldloopseizoen : het Provinciaal kampioenschap.  Voor de eerste maal stond onze nieuwe tent ook opgesteld, het is een witte met blauw.

Bij de jongste benjamins dames liet Marie weer zien dat ze een vechter is, zij behaalde mooi zilver. In dezelfde reeks liepen ook Lies, Yinthe en Louise.
Bij de oudste benjamins greep Indra net naast het podium met een vierde plaats. We zagen hier ook Linde en Hanne.
Xander liep bij de jongste benjamins heren en Dries en Birgen bij de tweedejaars.
Bij de jongste pupillen dames waren Margaux en Phebe er weer bij en bij de tweedejaars Lio, Alesia en Layla.
Bij de eerstejaars pupillen top 10 voor Merijn en even verderop Emiel en Marnick.
Dan de eerste kampioen van de dag : Lennert! Mooi gedaan. Bij de oudste pupillen ook een zeer mooie 4 de plaats voor Thibault en ook Mathijs liep hier mee. Onze pupillen werden samen trouwens ook clubkampioen!
Jinthe kwam net op tijd om haar wedstrijd te lopen, maar werd toch mooi 5de bij de miniemen.
Dan onze miniemen heren, eerstejaars : Niels, Inias, Simon en tweedejaars : Joran.

Proficiat allemaal! Uitslag.

22:15 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-01-18

Veldloop Hamme

Vandaag was het zover, onze eigen Hamse veldloop waar velen reeds naar uitkeken. De weergoden waren ons goed gezind, de zon kwam zowaar geregeld eens tevoorschijn. Er stond wel wat wind later op de middag, maar het kan slechter. Wat je natuurlijk niet in de hand hebt is de opkomst en we moeten zeggen dat onze cross dit jaar echt niet slechter kon vallen. Tussen de grote veldloop in Bornem en het PK van volgende week ging onze cross een beetje verloren. Niemand was op voorhand blij met deze datum, maar door een probleem met de zaal en het feit dat we door het lot net naast de organisatie van het PK grepen konden we maar het beste hopen. Wel sneu voor alle mensen die zich hier met hart en ziel voor inzetten, maar we gaan het niet aan ons hart laten komen. Er waren veel Hamse atleten aanwezig en met uitblinkers op en naast de verschillende podia kunnen we zien dat onze toekomst verzekerd is. Het nieuwe parcours werd ook gesmaakt met de spectaculaire brug als middelpunt. Sommigen dachten niet door de passage onder de brug te raken, maar dat viel allemaal goed mee. Sommigen misten de berg, maar verandering is steeds een beetje afscheid nemen. Laat het ons vooral over de resultaten van onze atleten hebben, want alles  wat de club doet draait uiteindelijk rond hen.
Met 80 waren ze en ze gaven stuk voor stuk het beste van zichzelf.
Er waren enkele kangoeroes en onder begeleiding van Sietse en Sander liepen ze mooi hun rondje. Proficiat aan Axel, Wolf, Tristan, Tuur , Mats, Xander en Lauren en de 2 kleine broertjes die zelfs nog niet zijn aangesloten.
Bij de benjamins dames eerstejaars waren er 29 deelnemers. Met een eerste plaats van Marie was het al direct bingo. Verder waren er Jorinde(16), Yinthe(19), Louise(20), Marthe (25) en Hanne (28).
Dan 16 meisjes bij de benjamins tweedejaars. Indra behaalde weer knap zilver en Hanne werd net vierde. We zagen ook Iantha(6) en Ella(15)
De benjamins heren geboren in 2010 startten met 22. Xander werd 9de, Leon(21) en Calvin(22). De mannekes uit 2009 waren met 27. Dries werd hier mooi 6de en Birgen liep zich dapper naar de 27ste plek.
We komen bij de jongste pupillen (20)  : Nelle(12), Sylke(15), Bente (17), Phebe (19) en Janne (20) en de oudste pupillen(18) met een  5 de plek voor Lio, Alesia werd na een snelle start 7de en Layla(8).
Grote reeksen bij de pupillen jongens en wij  hebben hier een zeer sterke lichting. Bij de 32 eerstejaars een mooie derde plek voor Merijn. Boaz werd 8ste, Mathis (11), Emiel (19), Marnick (24), Hannes(29) en Krister (31). Bij de tweedejaars waren er 27 lopers en het waren weer Lennert en Thibault die respectievelijk goud en zilver konden behalen. Victor werd 8ste, Lex(10), Ruben(12), Michiel (14), Stan(16) en Quiten(27).
Geen eerstejaars miniemen Dames voor Hamme, maar bij de tweedjaars werd Jinthe verdiend eerste. Rowan werd maar mooi 6de ook al is de cross niet echt haar specialiteit en ook mooi van Amelie 7de.
Bij de miniemen heren eerstejaars werd Niels knap 5de van de 18, Inias (13) en Simon(15). Joran werd 14de van de 17 tweedejaars. We misten hier toch wat Hamse miniemen lijkt mij, oa Seppe die zich kwetste bij het zwemmen…

Proficiat allemaal! Vele mooie foto's met dank aan Niels Laceur!

22:53 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-01-18

Indoor V.S.

Doordat onze cross dit jaar later valt dan vorige jaren, konden we vandaag ook gerust de indoor in Gent,  georganiseerd door V.S., op onze wedstrijdkalender plaatsen.
Voor de verandering begin ik eens met de miniemen. Kasper verbeterde eindelijk zijn P.R. waar hij al zo lang op aasde naar een mooie 8.78. Inias en Niels stootten voor het eerst op een indoor met de zwaardere kogel. Samen met Jens erbij liepen deze 4 jongens naar een 13° plaats op de 4 x 200 in 2.08.00
Onze miniemen meisjes Hanne, Lena en Amelie verbeterden allen hun verspring- en sprint P.R.  Sita dook hierbij zelfs voor het eerst onder de 9 sec. In hun aflossing liepen ze naar een knappe 8ste plaats in 2.03.06. En er zit meer in want Hanne moest al haar goede reflexen bovenhalen om uit te wijken voor een meisje die haar stok had laten vallen en Amelie en Lena werden gehinderd bij hun stokwissel. Ze spraken al meteen samen af om een nieuwe poging te wagen op 18 februari!
Bij de pupillen meisjes was jammer genoeg alleen Margaux en Bente van de partij. Deze laatste ging vandaag voor het eerst onder de 10sec. op haar sprint.  Voor de aflossing konden ze gelukkig een ploegje vormen met 2 meisjes van V.S. zodat ze toch weer een extra oefenmoment hadden voor deze discipline.
Bij de jongens vandaag maar liefst 9 pupillen. Michiel was supercontent met zijn reeksoverwinning in een mooie 9.71. Lex verbeterde opnieuw zijn P.R. op kogel en mocht daarmee het ZILVER in ontvangst nemen! Thibault verbeterde zijn sprint, Staf bleef net 1 honderdste boven zijn P.R. en Mathijs liep een mooie eerst indoor sprint als pupil. Deze 4 jongens liepen samen naar een knappe 2.08.43 op hun 4 x 200 wedstrijd. Emiel, Casper, Merijn en Ruben wilden vandaag ook wel eens deze discipline proberen en deden dit in 2.24.34, zeker niet slecht voor de eerste keer! Proficiat jongens en meisjes!  Uitslag

23:36 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-12-17

Indoor STAX

Gisteren trokken enkele atleten naar de topsporthal in Gent. STAX organiseerde zijn afsluitingsmeeting en alles verliep redelijk vlot. Er werden verschillende PR’s en zelfs clubrecords gebroken.
We zagen nieuwe PR’s voor pupil Staf op de kogel, voor miniemen Amelie en Kasper op de 150m en ook voor Sita en terug Amelie op de 60h.
Pupil Lex werd knap derde van de 58 deelnemers bij de kogel met een worp van 7.81m.
Alle andere Hamse prestaties verdienen natuurlijk ook een proficiat en dit waren :
Pupillen Bente, Lex, Thibault en Staf op de 60m, Bente ook nog bij ver en Thibault bij kogel.
Miniemen Amelie en Hanne op de 60m en Sita en diezelfde Hanne op de 150m. Kasper deed 60h. Amelie, Sita en Hanne sluiten het rijtje af met ver. Uitslag.

22:39 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-12-17

Indoor Vita

Ondanks het begin van de kerstvakantie trokken vandaag toch nog 11 jeugdatleten naar de indoor van Vita.

Bijna alle atleten verbeterden 1 of meerdere persoonlijke records en dit vooral op de loopnummers. De meest opvallende waren de knappe 1000m. van pupillen Thibault en Lex. Casper dook op zijn 60m. voor het eerst onder de 10 sec. en Staf volgt heel dicht bij met een mooie 10sec. rond. Kasper verbeterde zijn kogelstoten.

Ook miniemen Thomas, Amelie en Hanne verbeterden mooi hun sprint. De dames sprongen met Sita erbij ook nog eens over 1,15m. Jammer genoeg ging het dan meteen naar 1,22m en was het bovendien zeer druk zodat er tussendoor lang gewacht moest worden. Niet zo ideaal dus om records proberen te verbeteren. Kasper DS verbeterde mooi zijn hordentijd en kwam weer iets dichter bij zijn scherpe PR op de sprint.

Onze eenzame benjamin Hanne had vandaag een beetje een off day maar ze blijft er niettemin voor gaan. Volgende keer beter  wink  

Proficiat allemaal!   Uitslag.

21:40 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-12-17

Veldloop Berlare

Midden in de examens en de toetsen werd er ook nog gelopen deze zondag. Het bleef droog, maar het zijn kille en natte dagen voor het moment.

Ook trainen werd de voorbije week door de ijzel en sneeuw gesaboteerd. Toch 22 atleten van AC Hamme aan de start met 2 podiumplaatsen !
Het mooie parcours aan het Donkmeer is sowieso al zwaar met de zandstrook, maar voor de rest was het eigenlijk nog redelijk droog.

Hier de resultaten :

We hadden deze keer 3 dappere kangoeroes : Mats, Xander en Tristan.

Bij de benjamins meisjes 2010 haalt Marie een 2/2 en ze stond zo weer op het hoogste schavotje. We zagen ook Louise, nieuwkomer Yinthe en de onfortuinlijke Jorinde die ten val kwam, maar toch flink haar wedstrijd uitliep. De meisjes van 2009 waren met 2 : Indra (mooi top 10) en Hanne.

Slechts 1 benjamin jongen aan de start : Birgen.

Dan 2 pupillen meisjes : sylke en Alesia.

Lennert werd knap 2de bij de pupillen jongens en in dezelfde reeks ook top 10 voor Thibault en ook Kasper zagen we in deze reeks.

Bij de miniemen meisjes was er een probleempje bij de start voor Jinthe Loos, maar ze werd toch nog 6de.
Er waren wel veel miniemen jongens : bij de eerstejaars werd Niels mooi 10de, in zijn reeks zagen we ook Thomas, Inias en nieuwkomer Simon.
Bij De tweedejaars waren Seppe en Joran van de partij.
Proficiat aan alle lopertjes! Uitslag.

22:17 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-11-17

Veldloop Zele

Dit keer was er dicht bij huis de veldloop van Zele. Vele Hamme-atleten waren op post ondanks dat in Hamme ook nog de Flandriencross doorging. Dit kunnen we enkel toejuichen! Het was koud maar zonnig en het nieuwe parcours werd ook gesmaakt.

Vooral bij onze kleinsten hebben er weer wat nieuwe atleetjes de weg naar de cross gevonden. Stuk voor stuk gaven ze het beste van zichzelf.

Marie werd op haar allereerste cross al mooi EERSTE bij de jongste benjamin meisjes. Xander werd 11de en Kingston 25ste bij de jongens.
Indra werd knap DERDE, Linde 8ste en Iantha 22ste. Bij de jongens werd Dries 20ste en Birgen 28ste.

Bij de pupillen meisjes van 2008 werd Margaux 11de , Sylke 20ste en Phebe 24ste . Bij de jongens een mooie 7de plek voor nieuwkomer Boaz en een 8ste plaats voor Merijn. Marnick werd 29ste.
Mooie resultaten bij de meisjes van 2007. Lio 5de en Alesia 7de bij de meisjes. De jongens waren sterk vertegenwoordigd met maar liefst 6 atleetjes. Lennert werd knap DERDE, Thibault 4de, Mathijs 7de , Lex 8ste, Victor 9de en Stan 21ste.

Dan zagen we bij de miniemen jongens van 2006 Niels 10de worden, Dax 12de en Inias 19de.
Jinthe werd 7de bij de 2de jaars miniemen meisjes. 

Uitslag

22:52 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-11-17

Veldloop Opwijk

Velen hebben er naar uitgekeken en vandaag was het dan eindelijk zover: de eerste veldloop van het seizoen. Naar goede traditie zakken wij met AC Hamme af naar Opwijk. Als eerste cross is het hier ideaal aangezien het parcours overzichtelijk is en het er ook niet te druk is. Ondanks de vele regen deze nacht was het parcours toch niet zo drassig. Geen modderpoel in Opwijk, maar de ondergrond lag er hobbelig bij en het is ook niet altijd vlak in de wei. Bovendien bleef het niet altijd droog toen de kleinsten moesten lopen en onze voorlopige tent was geen overbodige luxe. Dank hiervoor. De opkomst van onze atleetjes kan nog een beetje beter, maar sommigen zijn misschien net uit vakantie en het weer zat ook niet mee.
We beginnen met de benjamins:
Bij de meisjes 1ste jaars zagen we Jorinde haar eerste cross lopen.
Bij de 2de jaars werd Indra mooi 3de. Hanne deed voor het eerst mee zo ook Linde.
1 benjamin jongen 1ste jaars voor zijn eerste wedstrijd : Xander. Bij de 2de jaars zagen we het debuut van Dries en wat verderop Birgen.
Dan de pupillen:
Bij de meisjes 1ste jaars : Margaux en de eerste wedstrijd van Phebe. Lio liep bij de 2de jaars en ook zij deed dit voor de eerste keer zeer goed! Net als Layla en Alesia.
Bj de jongens was er Marnick als 1ste jaars. De 2de jaars zijn een sterke lichting want Lennert werd 2de op de voet gevolgd door Thibault. Mathijs werd 5de.
Miniemen:
Een mooie derde plaats voor Jinthe. Ook Hanne en Amelie liepen een mooie wedstrijd.
Bij de 1ste jaars jongens zoals altijd van de partij was er Niels. Bij de 2de jaars pakte Seppe het zilver na een hele wedstrijd op kop te lopen. Ook Joran was er.

Benjamin Louise deed vandaag nog mee op de crosscup te Mol :)

 Proficiat allemaal!   Uitslag

23:05 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-09-17

WDK Zele en Dijkenloop

Het was voor onze 30 atleten de laatste kans om nog punten te sprokkelen voor het WDK-eindklassement.

Op dat vlak deed FLORIAN een goede zaak door de 1000m. te WINNEN en een PR te behalen op zijn sprint en het hoogspringen waar hij net naast het podium greep. Pieter kwam vandaag speciaal om zich te verzekeren van ontvangst van zijn WDK T-shirt en dus zagen we hem ook nog eens in actie op het ver- en hoogspringen. Zijn PR op kogel werd nogmaals verscherpt. Joran behaalde een PR op het verspringen, meteen het lievelingsnummer van Robbe. Onze Kasper zit precies in een dipje, maar gelukkig komt er nu een rustmoment aan en in de winter zullen we hem zeker terug zien schitteren op de indoors wink
Diverse meisjes hadden blijkbaar goed doordachte keuzes gemaakt. Zo verbeterde Caro haar 1000m. Op de sprint greep ze net naast een medaille. Sita verbeterde haar hoogspringen en het kogelstoten. Maar liefst 3 PR's voor Amelie B, Hanne pakte er er 2. Heike had een beetje pech vandaag, een volgende keer lukt het wel! Voor Silke, Amelie V., Arwen en Laura was er vandaag 1 PR.

Bij de pupillen was Alesia vandaag het enige meisje.
Bij de jongens een beetje pech voor Thomas die net niet op het podium mocht voor zijn sprint. DAX is nog steeds in topvorm en pakte 2 X GOUD, voor hoog en Kogel. Op dit laatste nummer was het ZILVER voor NIELS en het BRONS voor LEX. Zo een volledig Hams podium oogt altijd mooi sealed
De overige pupillen waren Inias, Thibault, Lennert, Michiel, Kasper, Ruben en Lander.

Ook de benjamins voelden zich vandaag nog fris met 3 PR's voor Margaux, 2 voor Merijn en Dries en 1 voor Bente en Staf.

Proficiat allemaal! Uitslag.  Nu is het ongeduldig wachten op het eindklassement.

---------------------------------------------

Op de dijkenloop in Uitbergen kwamen ook nog enkele jeugdatleten in actie waaronder pupillen  Lana, Laura en miniemen Jinthe, Hanne en Jarell die zowel de korte als de lange loop deden. Charlotte nam ook deel aan de 1200m. Luna en Mette deden de 5km.  Proficiat meisjes!

Uitslag.

23:44 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-09-17

WDK Volharding Beveren / Stratenloop Kastel

29 jeugdatleten trokken vandaag naar de voorlaatste WDK wedstrijd te Beveren. Het weer was perfect, bijgevolg vielen er meer dan 50 PR's te noteren!

Bij de miniemen verbeterde Seppe al zijn P.R.'s. Dano liep een mooie eerste 300m. Kasper was de derde miniem van dienst.
Bij de meisjes hadden we een mooi podium op de Horden. GOUD voor Amelie en brons voor eerstejaars Sita. Dat belooft voor volgend jaar! Bij de 80m. was het GOUD voor Caro, Amelie won hier het ZILVER! Enkele atleten verrasten mooi op de 300m. zoals Iris, Hanne R. en Sita. Ook nog mooie PR's voor Lena, Heike, Amelie B, Silke en Hanne VdW.
4 Podiumplaatsen bij de pupillen! Dax won ZILVER op de horden en
GOUD op het hockeywerpen . Niels werd hier verrassend DERDE! Thomas liep een knappe 9.24 op zijn sprint, goed voor BRONS! De andere jongens waren Thibault, Ruben, Lander, Michiel, Inias, Lex en Kasper. Xantippe was weer helemaal alleen, net als Staf bij de benjamins. Jammer voor hen en des te meer knap dat ze toch steeds wedstrijden blijven doen!
De meisjes benjamins Iantha, Margaux en Bente keerden elk met 2 mooie P.R.'s huiswaarts.
Proficiat allemaal.  Uitslag.

VOLGENDE WEEK LAATSTE WDK EN DUS LAATSTE KANS OM DE NODIGE DISCIPLINES, AANTAL WEDSTRIJDEN OF EXTRA PUNTEN TE SPROKKELEN!

---------------------------------------------------

Enkele atleten trokken naar de Kastelse Stratenloop. Op foto's her en der zag ik al dat  Florian won bij de jongens en Laura bij de meisjes. Ook Ruben, Robbe, Jarell, Jinthe, Lana, Mathijs, Xander en Merijn waren van de partij. Ik wacht nog even op de uitslag om te checken of ik niemand vergeten ben....

23:55 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-08-17

PK Aflossingen

6 ploegen trokken vandaag naar Ninove voor het PK aflossingen.
Eerst waren onze miniemen Amelie, Sita, Arwen en Caro aan de beurt. Ze grepen jammer genoeg, op 6 honderdsten na, net naast het podium.
Daarna was het aan onze pupillen Dax, Michiel, Niels en Lex. Zij liepen in 36.04 naar een mooie 7de plaats.
Zowel de miniemen als de pupillen zaten dicht bij het CR dus zeker eens overwegen om nog ergens hierop een aanval te wagen.
De benjamin beginners Indra, Iantha, Linde en Bente deden het ook zeer goed in 41.43 en eveneens een 7de plaats.
Wat de lange aflossingen betreft zat het vandaag niet zo mee. Zowel de miniemen Amelie, Hanne en Sita die ook hier weer 4de werden, als de pupillen Niels, Lennert en Dax bleven vrij ver onder hun PR. Wellicht zat de warmte en zeker het lange wachten hier voor iets tussen. De benjamins Indra, Margaux en Linde liepen hun aflossing in 7.10.56, goed voor een 9de plaats.
Proficiat allemaal!
Uitslag

22:03 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-08-17

WDK ACW

Er werden blijkbaar speciale inspanningen gedaan om toch nog aan deze WDK wedstrijd te kunnen deelnemen want er kwamen maar liefst 33 Hamse atleten in actie.

Samen verzamelden ze 7 medailles en het hadden er heel wat meer kunnen zijn want diverse atleten eindigden op 4de plaatsen.

Bij de benjamins waren Bente, Indra, Margaux, Ella, Merijn en STAF van de partij. Deze laatste is nog steeds op jacht naar zijn CR voor hoog wink Dit lukte vanavond niet maar hij won wel knap BRONS met 1,10m.

Bij de pupillen 10 jongens met Isas, Dax, Thomas, Niels, Lex, Kasper, Lennert, Thibault, Lander, Ruben en 1 moedig meisje Xantippe! DAX die het klassement bij de pupillen al aanvoert, verstevigde zijn positie met 3 verbeterde P.R.'s op de Horden, hockey en discus, goed voor 2 x ZILVER en 1 maal BRONS.

Tenslotte was er bij de miniemen GOUD voor SEPPE bij het speerwerpen, ZILVER voor FLORIAN op de 1000m. en GOUD en ZILVER voor Amelie op de Horden en het verspringen. De overige miniemen waren Kasper, Joran, Pieter, Jens, Sita, Lena, de 2 Hanne's, Amelie, Heike, Iris, Silke en Jinthe.

Proficiat allemaal!

Uitslag.

22:01 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-06-17

PK Jeugd

Jammer dat het PK dit jaar nogal ver van huis, nl. in Oudenaarde, plaats vond en dus slecht 11 Hamse atleten erop af gingen.

3 van hen mochten het podium op: Caro werd mooi DERDE op de 150m. met PR! Florian won het ZILVER op de 1000m. Seppe werd hier, als eerstejaars miniem, knap 5de. Amelie loste al onze verwachtingen in en werd knap PROVINCIAAL KAMPIOEN op de Horden!!!

Met een beetje meer geluk hadden we nog 2 bronzen medailles binnengehaald want pupil Dax werd 4de op het hoogspringen en miniem Hanne op de 300m. Als Arwen vandaag haar PR gegooid zou hebben bij het discuswerpen had ze zelfs zilver gehaald. Waarschijnlijk speelden de zenuwen haar parten.

De overige pupillen Lander, Ruben en Michiel waren zeker tevreden met hun PR's. Niels liep met gekneusde en blauwe teen toch nog naar een verdienstelijke 8ste plaats op de 1000m.

Proficiat jongens en meisjes!   Uitslag

22:25 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-06-17

WDK Lokeren

Ondanks de warmte en de examenperiode was er toch nog een mooi aantal Hamse atleten afgezakt naar Lokeren.

Bij de benjamins hadden we zelfs een nieuwkomer Dries die nog maar enkele weken atletiek doet en toch al meteen een eerste wedstrijd wou doen! Staf vond dat natuurlijk prima want nu was hij niet meer, zoals zo vaak het geval is, de enige benjamin jongen. Bij de aflossingen liep hij met zijn samengesteld ploegje met RCG wel naar een PODIUMPLAATS!

Ook bij de meisjes een nieuwkomertje Ella op de buitenpiste wink Ook zij liep de aflossing met een meisje van een andere club en met ons eigen Bente. Deze laatste behaalde ook BRONS op het Kogelstoten. Linde, Indra en Iantha waren terecht superfier op hun BRONZEN medaille voor hun aflossing. Ook Rhune was er nog bij en zij verbeterde weer haar kogelstoten.

Ook bij de pupillen vielen er weer heel wat PR's te noteren. Dax, Niels en Lennert liepen samen naar ZILVER op hun aflossing. Dax behaalde ook nog 2 X BRONS voor Discus en 60m. Niels ontdekte sinds kort dat hij ook aanleg heeft voor Discus en behaalde hierop zelfs het ZILVER! Ook Inias, Lex, Thibault en Kasper waren van de partij. Jammer genoeg geen enkel meisje bij de pupillen.

Dan maar naar de miniemen met o.a. Heike en Hanne R. Ook hier vlogen de PR's ons om de oren. De zusjes Arwen en Rowan mochten beiden op het podium voor Discus met respectievelijk ZILVER en BRONS. Sita verbeterde haar PR's op al haar disciplines! Samen met Hanne VdW en Amelie behaalde ze ook ZILVER op de aflossing (precies 1 sec. onder het CR). Amelie verbeterde vorige week in Lebbeke overigens nogmaals haar eigen CR op de horden! Ook dank aan Lena die speciaal naar Lokeren afzakte zodat Amelie B en Rowan ook de aflossing konden doen.
Bij de jongens blijft Pieter mooie vorderingen maken bij het werpen. Kasper, Robbe en Wout  beperkten zich vandaag tot het verspringen en de 150m.  Dank zij Joran kon Bram samen met een jongen van RCG ook nog de aflossing mee doen. Voor het hoogtepunt van deze wedstrijd zorgden onze 3 miniemen Florian, Seppe en Berre die tussen het studeren door even naar Lokeren kwamen voor hun aflossing: GOUD en verpulverd CLUBRECORD als gevolg laughing      DIKKE PROFICIAT AAN ALLEN! Uitslag.

 

22:57 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-05-17

WDK Hamme

Het was een thuiswedstrijd en dus een mooie opkomst van maar liefst 46 Hamse atleten waaronder enkele nieuwkomers zoals Casper bij de pupillen en Jitse en Dano bij de miniemen. Deze laatste zette al meteen enkele veelbelovende resultaten neer!
De prijsbeesten waren Bente bij de benjamins met zilver voor hockey en brons voor ver, eveneens zilver en brons voor Niels maar dan voor Kogel en Hoog en op dezelfde disciplines 2 x goud voor Dax! Lex verbeterde alweer zijn sprint en werd daarmee derde! Bij de miniemen was het goud voor Amelie V. op de horden!

Het contrast tussen het aantal pupillen jongens en meisjes was enorm. Naast Joppe, Thomas, Kasper, Lennert, Victor, Lander, Ruben, Michiel, Thibault en Inias was er bij de meisjes helemaal alleen Xantippe.  Ze trekt er zich echter niet veel van aan en blijft blijkbaar graag deelnemen aan de pistewedstrijden, wat we uiteraard alleen maar kunnen toejuichen! wink

Bij de benjamins waren ook nog Indra, Margaux, Linde en Iantha van de partij. Bij de jongens was Staf eens niet alleen dank zij het gezelschap van Merijn en Emiel.

Onze miniemen waren ook vrij talrijk dankzij de aanwezigheid van Joran, Tijl, Wout, Bram, Kasper, Florian, Robbe, Seppe en Pieter. Ook heel wat meisjes met Sita, Lena, Jinthe, Amelie, Arwen, Iris, Silke, Elysha, de 2 Hanne's en Caro.

Proficiat aan allen!  Uitslag

22:21 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-04-17

Beker van Vlaanderen meisjes en jongens

 We trokken op zaterdag met 13 meisjes naar de piste van Deinze om onze club te vertegenwoordigen op de Beker Van Vlaanderen.

We hadden 5 pupillen meisjes, allemaal eerstejaars waarvan drie het hun eerste stappen waren op een pistewedstrijd. Rekening houdend dat sommige dan nog op nummers moesten aantreden waar ze nog heel weinig ervaring voor hadden. Dus Alesia (1000m), Britt (ver, 60m , Aflos), Layla (ver, 60m, kogel, aflos), Laura (60H, ver, 1000m, aflos) en Xantippe (hockey, hoog, 1000m, aflos) we zijn jullie heel dankbaar en trots op jullie inzet.

Bij de miniemen hadden we een sterkere ploeg maar ook daar moesten we beroep doen op een paar Chinese vrijwilligers omdat we door communiefeesten toch een paar belangrijke afwezigen hadden. Toch hadden we nog acht meisjes op de piste.

Pechvogel van de dag was Amelie V die bij de horden ten val kwam en een paar goede schaafwonden er aan over hield. Spijtig voor haar want ze was op weg naar een goede tijd. Het weerhield haar niet om bij het verspringen mooi naar een derde plaats te springen met een PR verbetering van 20cm.

Verder was er nog een goede prestatie van Caro bij het hoogspringen 1,35m. en van Hanne op de 300m, verbetering van haar besttijd met 2sec en dit helemaal alleen gelopen.

Onze 8 meisjes gaven mij globaal een goede indruk en er volgde bij iedereen wel op 1 of andere nummer een persoonlijk record. Te veel om ze hier allemaal op te sommen. Maar dank aan Amelie V (60mH, ver, 80), Amelie B (60mH, 150m, 80m), Heike (80m, ver, hoog), Caro (hoog, 80m, 150m), Laura (ver, 80m, 1000m), Hanne (ver, 300m, kogel), Iris (kogel, 300m, speer) en Silke (speer, 150m, 80m). Door dat we met 8 meisjes waren konden we ook nog 2 goede ploegen op de aflossing opstellen.

Na een mooie dag konden we allemaal met een goed gevoel terug naar huis keren.

Bart        Uitslag Meisjes.

 

 De beker voor onze jongens had plaats op eigen terrein en dus een mooi aantal deelnemers.  Ook zelfs enkele moedige nieuwkomers op de piste met Joppe en Victor bij de pupillen en Robbe bij de miniemen.

Bij de pupillen zagen we dat Thomas een knappe hordenwedstrijd liep! Inias haalde dan weer de punten binnen op het verspringen! Lex was wederom de snelste spurter! Ook Mathijs verscherpte zijn sprint. Niels verbeterde nog maar eens zijn 1000m. Dax stootte de kogel het verst. Robin verbeterde zijn PR op de sprint en de 1000m.

Bij de miniemen hadden we precies 8 deelnemers: Warre was onze enige hordenloper! Florian liep de snelste 1000m. en sprong het hoogst. Beau verbeterde eveneens zijn 1000m. Ruben liep vastberaden zijn allereerste 300m. Michiel zat heel dicht bij zijn record op het Kogelstoten. Seppe was de beste Hamse speerwerper.

Ten slotte waren er de aflossingen: Bij de pupillen vormden Lex, Dax, Mathijs en Thomas de snelste ploeg. Ze eindigden op een dikke seconde van het clubrecord. Gelukkig kon iedereen meedoen en zo konden ook Robin, Inias, Victor en Niels een ploegje vormen. Ook voor Isas, Joppe, Yenno en Kasper was dit zeker een interessante eerste ervaring.

Bij de miniemen dan zette onze ploeg bestaande uit 2 sprinters en 2 afstandslopers toch nog een mooie tijd neer.

Martine          Uitslag Jongens.

22:36 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-03-17

BK Veldloop Wachtebeke

Prachtig weertje vandaag, ideaal voor een BK veldlopen. Maar liefst 27 Hamse jeugdatleten trokken vandaag naar Wachtebeke, al of niet met de bus van onze gulle sponsor Fimatour, waarvoor nogmaals hartelijk dank!

Op een BK zijn de reeksen wel heel wat groter (60 tot 100 deelnemers) als op een gemiddelde cross. Bijgevolg mag je wel stellen dat hier een top 20 halen echt een schitterend resultaat is. Dit was o.a. het geval voor Indra die 10de werd! De overige benjamins waren Linde, Iantha, Margaux en Merijn.

Bij de pupillen zorgde Thibault bijna voor de eerste medaille van vandaag. Hij werd net op de meet geklopt voor een podiumplaats. Ook knappe resultaten voor Lennert (8ste) en Mathijs (12de). In de andere reeks zagen we ook Niels, Robin en Jasper aan het werk. Bij de meisjes waren Xantippe, Britt, Alesia en Lana van de partij.

Bij de miniemen tenslotte hadden we prijs! Florian werd met 2 secondjes verschil 2de in zijn reeks! Berre eindigde hier als 5de. De andere miniemen jongens waren Beau, Ruben, Jens en Joran.
Bij de meisjes werd Hanne knap 16de en Laura 19de. De andere meisjes waren Jinthe, Jarell, Iris en Silke.

PROFICIAT ALLEMAAL!!!     Uitslag!

22:35 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-02-17

Veldloop Lebbeke

Blijkbaar werd ook deze veldloop 'geteisterd' door het begin van de krokusvakantie want de reeksen waren zeer dun bevolkt.

Onze atleten zaten daar echter niet mee in, zeker Indra (benj) en broer Lennert (pup) niet die hun reeks wonnen. Ook miniem Florian pakte goud. Beau greep jammer genoeg niet naast het podium. Bij de dames was het zilver voor Hanne VdW en brons voor Laura.

Verder waren er top-10 plaatsen voor Linde en Ruben O.

Er waren ook 4 kangoeroes: Jarne, Samuel, Louise en Mats smile

Overige Hamse atleten waren Fien, Merijn, Margaux, Britt, Xantippe, Layla, Alesia, Isas, Silke, Ruben V., Joran en Bram.

Proficiat allemaal!  Uitslag.   Volgende afspraak op het BK Cross te Wachtebeke op 12 maart!

20:04 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-17

Indoor E.A.

Jammer dat deze indoor net aan het begin van de krokusvakantie viel, bijgevolg weinig atleten aanwezig, maar voor zij die er waren dan ook geen te grote drukte!

Staf en zijn grote zus Heike waren weer van de partij.

Pupil Thomas kwam om zijn PR op de 1000 te verbeteren en dat lukte hem ook.

Miniem Kasper verbeterde zijn Hoog en 150m. Amelie verscherpte eveneens haar 150m.

Hiermee is het indoorseizoen voor de jeugd beëindigd. Eventjes rust en dan is het uitkijken naar de zomer!

Proficiat allemaal!   Uitslag.

 

23:28 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-02-17

Indoor KAAG

Deze wedstrijd lokt dank zij de aflossingen traditiegetrouw heel wat atleten naar Gent. We waren vandaag met maar liefst 23! Dat alleen al maakt een trainer zeer gelukkig smile

Jammer dat benjamin Staf weer helemaal alleen de 60m. en het verspringen voor zijn rekening moest nemen. Bij de meisjes waren ze vandaag zelfs met 5. Rhune heeft, net als de grote zussen, blijkbaar veel zin gekregen in het kogelstoten.

Bij de pupillen hadden we alleen maar jongens en de miniemen waren weer het talrijkst. Jammer genoeg ook hier voor Bram geen ploegje dus werkte hij wel de 60m. en het verspringen, met PR, af.

Bij het checken van de statistieken viel me op dat de specialisatietrainingen bij Paul en Stijn duidelijk hun vruchten beginnen af te werpen. De P.R's vlogen ons om de oren! Opvallendst was dat van Amelie V. op de 60m. waar ze bijzonder dicht bij het C.R. komt.

Ten slotte de discipline waar we allemaal naar uitkeken: de 4 x 200.

Onze benjamins Bente, Margaux, Linde en Indra liepen op hun allereerste aflossing naar een knappe 6de plaats in 2.32.46

Pupillen Thibault, Niels, Thomas en Lex werden knap 7de. in 2.10.21. De 2de ploeg met Lennert, Kasper, Casper en Yenno deed het in 2.15.27

Ten slotte onze miniemen die vandaag zeer scherp stonden. Amelie V, Sita, Arwen en Caro behaalden dank zij een perfecte aflossing knap ZILVER en een nieuw CLUBRECORD in 1.58.26!!!

16810592_10208106081916188_811757685_o.jpgOok de 2de ploeg met alleen maar eerstejaars Amelie B, Hanne R, Heike en Hanne VdW behaalde een knappe tijd van 2.08.45

Onze jongens Kasper, Warre, Joran en Gennaio waren op weg naar een derde plaats maar ze hadden een beetje pech bij de laatste stokwissel. Dat zijn dingen die nu eenmaal kunnen voorvallen maar geen ramp gebeurd en toch nog een verdienstelijke tijd van 2.08.53!

Dikke proficiat allemaal!  Uitslag  Uitslag aflossingen

 

22:33 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-02-17

Indoor RCG

Vandaag heel wat Hams geweld op de indoor van RCG aanwezig met maar liefs 18 jeugdatleten.

Bij de benjamins maar liefs 3 meisjes nl. Bente en voor het eerst Margaux en Rhune.  Bij de jongens was onze Staf jammer genoeg weer helemaal alleen.

Geen meisjes pupillen, wel de 5 jongens Thomas, Kasper, Casper, Niels en Lex.

De grootste groep waren onze miniemen met Kasper, Warre, Sita, Lena, Arwen, Caro, de 2 Hannes en ten slotte Amelie V. die vandaag haar eigen CR op de horden verscherpte naar 10.00 rond!

Bijgevolg sneuvelden er heel wat PR's en werden diverse eerste mooie resultaten neergezet. Enig minpuntje was het veel te uitgebreid uurrooster wat soms voor verwarring zorgde en naar het einde van de meeting  vertraging opleverde.

Dikke proficiat allemaal!  Uitslag.

23:35 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-02-17

PK veldloop Beveren

De toekomst bij onze meisjes ziet er mooi uit want ons Indra en Linde eindigden respectievelijk als 6de en 7de bij de jongste benjamins. Bij de oudste benjamins liep Margaux naar een 16de plaats.

Chapeau voor enkele nieuwkomers (van dit seizoen) met name Lotte, Birgen en Merijn bij de benjamins, en pupillen Layla, Xantippe en miniem Silke die zich niet lieten afschrikken om toch aan dit drukke bezette PK deel te nemen.

Onze pupillen Lennert (2de) en Thibault (3de) zorgden voor de eerste Hamse podiumplaatsen! Verder zagen we in deze categorie ook nog Britt, Lana, Mathijs (5de), Lex, Isas en Jasper B. aan het werk. Bij de oudste pupillen was er nog een mooie top 10 plaats voor Niels (7de).

Bij de miniemen meisjes ook enkele top-10 plaatsen voor Jinthe (8), Hanne (10), Laura (7) en Iris (8). Jarell werd 12de.

Bij de jongens, zoals verwacht goud voor Florian met ruime voorsprong voor clubgenoot Berre, die door ziekte heel wat trainingen had moeten missen maar hier dus toch nog knap zilver behaalde! Iets verder volgde nog Ruben O. Bij de jongste miniemen een knappe 6de plaats voor Beau. Ruben V. eindigde halfweg en de nimmer opgevende Bram was ook weer van de partij.
Onze miniemen werden ook nog eens Provinciaal kampioen in hun categorie :)

Dikke proficiat allemaal!  Uitslag

22:00 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-01-17

Veldloop Bornem

Bij de Kangoeroes heeft enkel Tristan Ferket verdienstelijk deelgenomen.

Bij de Benjamins meisjes behaalde Linde zilver. Margot en Noor deden ook mee. Bij de benjamin jongens werd Merijn knap 5e. In de andere reeks zagen we Birgen opnieuw aan het werk.

Vervolgens pupillen meisjes dan met Laura, Lana en voor de allereerste keer Alesia. Bij de pupillen jongens een fijn podium met Lennert goud en Thibault brons. Verder waren er ook nog Lex, Mathijs, Victor en Niels.

Bij de miniemen jongens werd Florian derde en Berre na lange afwezigheid vijfde. Daar deden Louis en Ruben O. ook mee. In de jongste reeks zagen we Ruben V. en Joran. Ook de meisjes Hanne VdW, Jinthe, Jarell, Lena, Amelie, Iris en Silke waren van de partij.

Proficiat allemaal.  Uitslag.

Met dank aan Koen voor dit verslag!

21:05 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-01-17

Veldloop Hamme

Ik beperk me hier tot de podiumbeesten want meer heb ik jammer genoeg ook niet kunnen zien:

Bij de benjamins gaan we Indra, vandaag derde, nog vaak terugzien op het podium vermoed ik.

Bij de pupillen was de bronzen medaille 2 x voor een Hamse atleet: Thibault bij de eerstejaars en Niels bij de 2de jaars. Beiden zijn momenteel duidelijk in topvorm.

Bij de miniemen ten slotte was het goud voor Florian.

Benieuwd wat deze atleten de komende weken nog gaan laten zien! Proficiat aan allen!

Uitslag

Foto's jeugd     Foto's vanaf cadet      Foto's alle categorieën    

20:48 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-01-17

Indoor STAX

Vandaag trokken 8 jeugdatleten naar de indoor van Stax:
Staf werd voor de 4de keer 4de op het kogelstoten.
Voor Thibault was het de eerste keer met 2 Kg.
Onze miniemen meisjes Heike, Amelie B, Sita en Caro verbeterden allemaal hun Ver en liepen een eerste 150m.
Amelie V. kwam alleen voor de Horden en verbeterde het 18 jaar oude CLUBRECORD met 1 honderdste
Kasper liep ook een eerste mooie 150m.
Michiel werd mooi 7de voor Kogel op zijn eerste indoorwedstrijd

Volledig uitslag: www.toastit-live.be/results/2017/jan/za14/WPdoc.txt

21:31 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-12-16

Indoor VITA

Deze morgen namen 11 Hamse jeugdatleten deel aan de indoor van Vita in Gent. Benjamins Bente en Staf, pupillen Thibault, Yenno en nieuwkomer Kasper en 6 miniemen Lena, Sita, Heike, Amelie, Gennaio en Kasper. Diverse P.R.'s moesten eraan geloven!
Uitslag: http://www.toastit-live.be/results/2016/…/zo18/schedule.h...

22:20 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Indoor KAAG en kerstloop Stekene

3 benjamins: Staf, Linde en Bente

6 pupillen: Thomas, Kasper, Niels, Thibault en nieuwkomers Victor en Joppe en

4 miniemen: Amelie B, Heike, Bram en Kasper.
Voor deze categorie stond voor het eerst een 300m op het programma. Amelie en Kasper namen hieraan deel en pakten zo meteen het allereerste CLUBRECORD op deze discipline.

gaven het beste van zich zelf op de eerste indoor van het seizoen in Gent, puik georganiseerd door KAAG.  Uitslagen!

 

Kerstloop Stekene: Uitslagen

22:15 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-11-16

Veldloop Zele

Uitslag

22:27 Gepost door jeugd achamme in Uitslagen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende